Mensenwerk

Het maken van elk jaarboek is mensenwerk. Besturen, thema vaststellen, schrijven, redigeren, vormgeven, drukken enz.
Maar ook reclame maken voor het werk van de stichting zelfs op de zeepkist:

Voorzitter Emile Smit maakt op de zeepkist reclame voor Tabula (Geldermalsen 18 nov 2022)

Terugblik 2022

Uitreiking van het jaarboek 2022 vond plaats zoals gebruikelijk in het Veerhuis te Opheusden.

Voorzitter Emile Smit overhandigt het eerste exemplaar aan Henk Klaassen voor zijn jarenlange levering van bijdragen aan de ‘Terugblikken’.

Foto door Anja Zweers

Groepsfoto van alle schrijvers van jaarboek 2022. Hun namen kunt u vinden in Terugblik 2022.

Foto door Anja Zweers

Maria Loonen krijgt een bloemetje voor haar werk als als eindredacteur. Toen van het voorjaar Yvonne de Boer plotseling overleed heeft zij deze taak op zich genomen en succesvol volbracht.

Foto door Sipkje Schimmel

Ook de redacteuren Geert Visser en Wim Huijbrechts krijgen een bloemetje voor hun werk om toch weer alle aangeboden hoofdstukken te redigeren.

Foto Anja Zweers

Kobus van Ingen te midden van mede-auteurs voor deze 2022 editie. Zo te zien is Kobus weer helemaal in zijn element en nagenoeg hersteld van een zware operatie rond kerst vorig jaar. Na een lange herstelperiode, waarin hij nooit helemaal uit de running is geweest, heeft hij inmiddels weer veel werk voor Tabula verzet

Uitreiking 11 november 2022 in de krant
De Gelderlander publiceerde een mooi verslag van de uitreiking geschreven door journalist Eric Wijnacker.
U kunt dat hier zelf lezen:

U moet er wel rekening mee houden dat u abonnee moet zijn van de Gelderlander of een (gratis) account moet nemen om het hele artikel te kunnen lezen.

Terugblik 2021

Onderstaand een aantal foto’s van de uitreiking van deel 22 in 2021 gemaakt door Anja Zweers.

Bloemen voor Mieke van Veen-Liefrink als dank voor haar inspanningen als eindredacteur. Vanaf 2008 heeft zij deze taak met veel geduld en toewijding vervuld en stopt daar nu mee.
Bloemen voor Nus Tahitu die wederom de prachtige opmaak van deze terugblik heeft verzorgd, overhandigd door stichtingsvoorzitter Emile Smit.
Boekpresentatie Tabula Batavorum vrijdag 12 nov 2021 in het Veerhuis te Opheusden. Feestelijke uitreiking van het 22ste jaarboek in de Terugblikreeks hier met de auteurs van dat jaar.